Google+ Μαθήματα | School of Dance | Σχολή χορού Παγκράτι - ΑθήναSchool of Dance | Σχολή χορού Παγκράτι – Αθήνα

Μαθήματα

Μπαλέτο

Το μπαλέτο εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων αιώνων, προερχόμενο από τις βασιλικές αυλές της Ιταλίας και της Γαλλίας, ως ψυχαγωγία της τάξης των ευγενών.

Μέσα από αρκετές μεταμορφώσεις, φτάνει ως τις μέρες μας, συνδυάζοντας την αυστηρή τεχνική και την εκφραστικότητα, για να πετύχει την απόλυτη αρμονία και την εναρμόνιση σώματος, πνεύματος και ψυχής.

Αποτελεί μια τέχνη μέσα από την οποία ο άνθρωπος μαθαίνει να εκφράζεται, να δημιουργεί και να ψυχαγωγείται. Εκτός από τεχνη, το μπαλέτο, αποτελεί και θαυμάσια άσκηση, καθώς μέσα από τις ασκήσεις και την εκμάθηση της τεχνικής, δυναμώνει ολόκληρο το σώμα χωρίς να επιβαρύνεται το μυοσκελετικό σύστημα. Οι μυς μακραίνουν, τεντώνουν και αποκτούν ευλυγισία.

Στη σχολή μας διάσκεται το Ρώσικο σύστημα, μέθοδος Vaganova.

Color Finale Pro Crack

Σύγχρονος χορός

Στο μάθημα του σύγχρονου χορού μελετάμε το σώμα σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει να κινηθεί σε σχέση με τη φύση, π.χ. μοχλοί, αιωρήσεις ,ροπή, βαρύτητα, πτώσεις, στηρίξεις, άξονες, παλμό, διαδοχή κλπ.

Το μάθημα αρχίζει με το ζέσταμα όπου αναπτύσονται οι ικανότητες μετακίνησης του σώματος στο πάτωμα, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση μεγάλων μυικών ομάδων και σταδιακή δουλειά στο καρδιοαναπνευστικό. Στη συνέχεια μέσα από μια κινητική φράση όπου ενσωματώνονται μετακινήσεις στο χώρο, αλλαγές επιπέδου και μερικά ακροβατικά στοιχεία επιδιώκουμε να χορεύουμε με άνεση, ποικιλία στο φραζάρισμα της κίνησης και ροή της ενέργειας κατά την ώρα της εκτέλεσης.

Επίσης στο μάθημα περιλαμβάνονται  συμπληρωματικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις, που  ενισχύουν τη σωματική δουλειά και θωρακίζουν το σώμα από τους τραυματισμούς.

 

Barre a terre

«Η μπάρα του μπαλέτου στο πάτωμα».

Αποτελεί ένα εξαιρετικό μάθημα κατά το οποίο οι ασκήσεις του Μπαλέτου γίνονται στο πάτωμα. Προσφέρει βελτίωση της στάσης του σώματος και ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών χώρις να διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμού. Ενδείκνυται για ανθρώπους που ξεκινούν χορό σε μεγάλη ηλικία αλλά και για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους.

Ρυθμική-Μουσικοκινητική αγωγή

Τα πρώτα βήματα που φέρνουν το παιδί σε επαφή με την τεχνη του χορού. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές όπως ο ρυθμός, η μελωδία και η κίνηση. Σταδιακά  αποκτούν αίσθηση του χώρου και του χρόνου, γνώση του σώματος τους και αναπτύσσουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.

Zumba

Αποτελεί ένα αερόβιο, χορευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, χορευτικού επιπέδου και φυσικής κατάστασης. Οφείλει την ύπαρξή της στον κολομβιανό χορευτή λατινοαμερικάνικων χορών Alberto “Beto” Perez. Ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς, λίγο απο salsa, marenque, reggaeton, cha-cha, hip-hop, flamenco και χορό της κοιλιάς, με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα,για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness 60 λεπτών που θα σας απογειώσει..Βοηθά στην καύση λίπους και στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Latin

Οι Λατινοαμερικάνικοι χοροί είναι κοινωνικοί χοροί, γνωστοί ανά τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Δεν αποτελούν έναν απλό τρόπο διασκέδασης, καθώς το άτομο έχει πολλαπλά οφέλη, όπως η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και η καλύτερη γνώση του σώματος. Οι Λατινοαμερικανικοί χοροί αποτελούν έναν συνδυασμό βημάτων, τεχνικής, ελευθέριας κινήσεων και έκφρασης συναισθημάτων. Στη σχολή μας διδάσκονται οι χοροί Rumba, Cha-cha-cha, Samba, Jive και Paso Dople International Style όπως επίσης οι χοροί Rock nRoll , Mambo, Salsa, Merengue και Bachata. Σε όλα τα χορευτικά επίπεδα ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει ερασιτεχνικό και επαγγελματικό δίπλωμα από τον παγκόσμιο οργανισμό Dance Teachers Association (IDTA). Κάθε ένας αυτούς τους χορούς έχει την δικιά του μοναδική ιστορία και τεχνική αλλά όλοι μαζί έχουν ως στόχο την ελεύθερη έκφραση του σώματος και των συναισθημάτων

Yoga

Η Γιόγκα (Yoga) αποτελεί μια από τις αρχαιότερες επιστήμες του σώματος και του πνεύματος. Οι ρίζες της προέρχονται από την Ανατολή και ειδικότερα από την Ινδία. Είναι ένα ολιστικό σύστημα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης και ενός ισορροπημένου τρόπου ζωής περιλαμβάνει ένα το οποίο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ασκήσεις και τεχνικές.
Προσφέρει, στον άνθρωπο, έναν τρόπο να αναπτύξει την ισορροπία, τον συντονισμό κινήσεων και την εστίαση στο κέντρο βάρους, τόσο στο κορμί όσο και στο νου. Ανανεώνει, αναζωογονεί, θεραπεύει το σώμα, τεντώνοντας τους μυς, τις αρθρώσεις, την σπονδυλική στήλη, τροφοδοτώντας με οξυγόνο το όλο το σώμα μέσω αναπνοή, ρυθμίζοντας ετσι όλες τις λειτουργίες του οργανισμού.

Pilates

Η τεχνική Pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph HPilates στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για ένα σύστημα ασκήσεων που σκοπό έχει την ασφαλή εκγύμναση του σώματος, προσφέροντας μυική ισορροπία, έλεγχο και ενδυνάμωση.

Το σύστημα αυτό, απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να εργαστούν με ασφάλεια και να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με το σώμα τους.